Борусия Мьонхенгладбах се опитва да привлече Хасан Салихамиджич. Халфът на Ювентус е трансферна цел номер едно на закъсалия голям отбор.

В Италия той не получава шанс за изява и след като се възстанови от контузия. Завръщане в Германия ще е добра опция за 33-годишния босненец.

Именно там премина почти цялата кариера на Салихамиджич. Първо в Хамбургер, а от 1998 до 2007 година в Байерн Мюнхен, където бяха най-големите успехи на футболиста.

В Ювентус при Раниери той изигра много силен първи сезон, вкара два гола за победата над Милан с 3:2 през пролетта на 2008 година. Бързо се превърна в любимец на феновете, но след това е често контузен. Този сезон Делнери дори не го искаше в състава си.

„Той е много добър играч, с голям опит и много успехи зад гърба си”, коментира избора спортният директор на Гладбах Макс Еберл пред вестник Билд.

Борусия закъса силно в първенството. Отборът е на последно място, допусна умопомрачителните 40 гола в едва 14 мача.

Глазгоу Рейнджърс обаче също е кандидат за Салихамиджич, а там целите са по-различни от избягване на изпадане. Но пък и Шотландия не е Германия. Изборът е отворен.