Ценна победа постигна Борусия Дортмунд. В мач от петия кръг на групата в Лига Европа водачът в Бундеслигата победи Карпати Лвов с 3:0.

С това германците получават възможност в своеобразен финал като гост на Севиля да се класират напред в турнира. Всичко ще се реши в последния кръг.

Още в петата минута Дортмунд поведе. След корнер гостите на три пъти чистиха нескопосано топката, накрая тя попадна у Шахин, чието центриране отдясно бе засечено с глава от Кагава – 1:0.

Играчите на Лвов, които нямат точка в групата, се прибраха плътно в своята половина и това затрудни отборът на Юрген Клоп в опитите да вкара втори гол.

Той падна чак в 49-ата минута – отново центриране на Шахин, този път от пряк свободен удар, и пак с глава, но този път Хумелс бе точен. След това мачът навлезе в скучно русло, а минута преди края Левандовски направи резултата класически – 3:0.

Така кой продължава като втори отбор от групата ще се реши в последния кръг, когато Севиля приема Борусия Дортмунд. Днес испанците паднаха с 4:2 в Париж от ПСЖ. Те наваксаха два гола пасив през първата част, но после французите пак удариха.

ПСЖ води с 11 точки, следван от Севиля с 9 и Борусия Дортмунд с 8.