В последните месеци централният защитник на Байерн Даниел ван Буйтен е или контузен, или играе слабо. Причините той търси в себе си.

„Имам много негативни неща на главата, в личен и спортен план, всичко е навързано. Намираме се в криза, играя слабо, но не искам съжаление от никого”, призна той пред вестник tz.

„Наскоро за първи път станах баща, товарят ме и други неща, които не ме оставят на мира и влияят върху концентрацията ми”, каза ван Буйтен, чийто баща от месеци е здравословно не добре.

И докато при него нещата не вървят, то при Марио Гомес всичко е наред. Нападателят на Байерн вкара 15 гола досега във всички турнири през сезона.

„Веднъж за винаги да стане ясно – не съм чувствителният Гомес, който всеки ден трябва да бъде хвален. Ван Гаал ме избра в момент, когато всички бяха здрави. Преди сезона бях нападател номер 4, сега съм по-напред”, каза той в интервю за списание Шпортбилд.

Той призна, че се е възхищавал винаги от Раул, който в събота ще играе за Шалке именно срещу Байерн.

„Още като дете го обичах заради головете. Не разбирах нищо от играта, но знаех: никой не може да вкарва по-красиви голове от Раул”, каза Марио Гомес.