Днес ще бъдат обявени домакините на световните първенства по футбол през 2018 г. и 2022 г.

Като фаворит за домакинство на Мондиала през 2018 година се очертава Англия, чиято кандидатура е силно подкрепяна от футболната икона Дейвид Бекъм, принц Уилям и премиера на страната Дейвид Камерън.

Звездното трио ще има точно половин час на днешното последно изслушване, за да убеди членовете на ФИФА, че Англия е най-подходящото място за провеждане на световните футболни финали.

Очаква се в 17:00 часа българско време днес да бъдат официално обявени домакините на двата Мондиала.

Днес пък отделните представители на кандидат-домакините ще имат 30 минути, за да се опитат да убедят членовете на комитета на ФИФА защо трябва да бъдат избрани техните страни.

Събранието ще се състои тази сутрин в Швейцария и на него Бекс и компания ще се опитат да докажат, че Англия трябва да бъде домакин на Мондиала.

Страната обаче има сериозна конкуренция, тъй като Белгия/Холандия, Испания/Португалия и Русия също искат да домакинстват на форума.

Общата кандидатура на Холандия и Белгия е ще силно подкрепена от Рууд Гулит и Йохан Кройф, които вече пристигнаха в Швейцария, за да лобират за своята родина.

Съвместната кандидатура между Португалия и Испания ще бъде представлявана от премиерите на двете страни, а част от делегацията на руснаците включва собственика на Челси Роман Абрамович.

За домакинство на Мондиала през 2022 година пък се борят Австралия, Япония, Катар, САЩ и Южна Корея.

Междувременно всички букмейкърски къщи свалиха коефицентите за домакинство на Англия на Мондиала през 2018 година и на практика сега се оказва, че британците са фаворит.

Най-вероятно причината за това е мощната подкрепа на Принц Уилям, Дейвид Бекъм и Дейвид Камерън. Освен тях, шотландецът сър Алекс Фъргюсън също изрази подкрепата си към кандидатурата. Към него се присъедини и колегата му от Арсенал Арсен Венгер.

"Трябва да спечелим на всяка цена това домакинство, мисля че напълно го заслужаваме. Англия трябва да приеме Мондиала", изрази мнението си премиерът на Англия Дейвид Камерън.

"Печелил съм много мачове в последните минути, вероятно така ще стане и сега. Не искам да звуча арогантно, но според мен Англия е най-правилното място за провеждане на подобен форум", отбеляза Дейвид Бекъм.

Мощна подкрепа на английската кандидатура ще окажат също легендите на футбола в страната Алън Шиърър, Гари Линекер и Анди Коул.

Освен това се очаква много звездни политици и личности също да "бутнат по едно рамо" на англичаните.
Up for Cup ... former England captain David Beckham
Домакините на двата Мондиала ще бъдат решени след гласуване на 22-членна комисия на ФИФА.

Ето и малко повече за хората, от които зависи кои страни ще вземат домакинствата. Вижте и кои са техните фаворити за домакин на Мондиала след 8 години.

Сеп Блатер, президент на ФИФА: За него се знае, че е привърженик на идеята Русия да вземе Световното през 2018 и вероятно ще даде своя вот за тази страна.

Хулио Грандона: Вероятно ще гласува за общата кандидатура на Испания и Португалия.

Иса Хаяту: Шеф на футбола в Африка, който бе замесен в скандала с подкупите, излъчен по "Панорама" по БиБиСи. Вероятно ще гласува за Русия.

Чунг Мон Юн: Една от големите клечки в корейския футбол и член на династията "Хюндай". Вероятно ще гласува за Белгия/Холандия.

Джак Уорнър: Въпреки критиките, отправени по негов адрес в предаването "Панорама", той трябва да даде вота си за Англия.

Анхел Мария Лиона: Има много приятели в семейството на ФИФА, испанец е. Сами се досещате за кой ще даде вота си.

Мишел Платини, президент на УЕФА: Голям фен на английския футбол, но вероятно ще гласува за Холандия/Белгия.

Джеф Томпсън: Член на ФИФА от Англия. Бивш шеф на Донкастър. Очаква се да даде вота си за родината си.

Мишел Дьоже: Белгиец, сами се досетете за кой ще гласува.

Рикардо Тейшейра: Бивш зет на Сеп Блатер, твърде вероятно е да даде вота си за Португалия/Испания.

Мохамед Бин Хамам: Вероятно ще гласува за Испания/Португалия.

Сенеш Ерзик: Почти сигурно дава вота си за Англия. Фен на футбола в страната и приятел с хората, организирали кандидатурата.

Блейзър: Америкенецът също най-вероятно ще гласува за Англия.

Уорави Макуди: Тайландецът почти сигурно ще даде вота си за Португалия/Испания.

Никола Леос: И неговото име бе замесено в "Панорама". Почти сигурно ще гласува за Испания/Португалия.

Джунджи Огура: Вероятно ще гласува за Англия.

Мариос Лефракитис: Бизнесът му е свързан с Русия. Сами се досещате за кой ще гласува.

Жак Анума: Вероятно ще гласува за Русия.

Франц Бекенбауер: Кайзера също вероятно ще даде вота си за руснаците.

Рафаел Салгейро: Почти сигурно ще гласува за Англия.

Хани Або Рида. Египтянинът вероятно ще даде вота си за кандидатурата на Испания и Португалия.

Виталий Мутко: Сами се досещате за кой ще гласува.