Мениджърът на английския гранд Ливърпул Рой Ходжсън се надява, че днешният двубой срещу Стяуа от груповата фаза на Лига Европа ще помогне на Джо Коул да възвърне увереността си.

Английският национал пристигна през лятото на "Анфийлд", но до този момент няма абсолютно никакъв късмет и според Ходжсън това до голяма степен го тормози.

Още в дебютния си мач във Висшата лига срещу Арсенал, той получи червен картон и бе наказан, а в двубоя срещу Трабзонспор от плейофите за влизане в групите на Лига Европа Коул пропусна дузпа. Наскоро той получи неприятна травма и това го принуди да отсъства известно време от терените, което още повече увеличи неговата агония.

"Джо искаше много да играе в мача срещу Тотнъм през уикенда, но просто нямаше как да стане. Той бе горчиво разочарован, че не успя да вземе участие в него", заяви Ходжсън.

"Ние вярваме в него, тъй като той има договор за четири години и добре знаем какво умее на терена. Колкото по-рано Джо покаже пълния си потенциал, толкова по-добре за него. Ние имаме търпение и не му оказваме натиск", добави мениджърът на Ливърпул.

"По принцип той е мъжко момче и по природа е уверен в себе си, но смея да твърдя, че Коул страда, когато нещата не вървят по най-добрия начин за него. Надявам се той да възстанови бързо своята увереност и да блесне с пълна сила още в мача със Стяуа", каза още той.

Очаква се Коул да бъде титуляр в днешния двубой на "Генча".

liverpool graphic.jpg