Големи приятелски мачове за следващите три години нареди Германския футболен съюз за националния си отбор. Днес бе договорен втори мач с Бразилия.

След като още отпреди бе предвиден мач през август 2011 година в Щутгарт, сега се направи още една проверка с бразилците година след това. По настояване на латиносите мачът ще се играе на Уембли в Лондон.

„Ако се класираме директно за Евро 2012 през ноември догодина ще играем приятелски мач с Холандия, после гостуваме в Украйна. През февруари 2012 искаме да приемем Франция”, обяви генералният секретар на футболния съюз Волфганг Нирсбах.

Преди втората среща с бразилците, през август 2011 ще се състои и мач с Аржентина. Двата отбора играха за последно на световното първенство, а германците биха с 4:0.

Шест месеца по-късно съперник на Германия ще бъде Италия. Треньорът на отбора нарочно търси най-силните отбори за приятелски мачове.

„Желанието и целта на Йоахим Льов е да се мерят сили с топотборите, за да може нашия тим да става още по-добър”, каза Нирсбах пред агенция Sid.

Целта на Германия от следващите два турнира – Европейско и Световно първенство – да бъде спечелена поне една титла.