Заради много контузени играчи Байерн Мюнхен изпитваше сериозни трудности със състава през есенния полусезон. Това досадно за тях състояние свършва.

След като пропусна общо седем мача заради травма в коляното, Холгер Бадщубер се завръща в отбрана. Той ще може да играе при сблъсъка с Шалке в края на седмицата.

Нападателят миро Клозе също ще е на линия. Той първо бе контузен, после прекара стомашно-чревно заболяване и също отдавна бе извън игра.

В същото време Кикер съобщи, че треньорът на отбора Луис ван Гаал направил страшна сцена на шефа на търговския отдел на клуба и го изгонил от залата за хранене. Причината: не бил седнал където му е мястото. Грозната сцена се разиграла пред всички наскоро.

Вратарят на Байерн Ханс-Йорг Бут, чийто договор изтича в края на сезона, похвали младата си резерва Томас Крафт, който пази страхотно в Рим миналата седмица.

„Той е голям талант и има качествата да стане номер едно в Байерн. Що се отнася до мен, то ще реша напролет какво ще става”, каза пред вестник 37-годишният Бут, който се надява Байерн да му предложи нов договор.