Погромът 5:0 в Кайзерслаутерн разтърсва из основи Шалке. Феновете беснеят срещу треньора Феликс Магат. Сега и босът на клуба грабна каузата.

„Направо съм поразен. Такова разбиване на еуфорията от Шампионската лига, причинено от един новак в групата – невероятно. Треньорът трябва да ни даде обяснение, а и да каже, как ще излезем от това състояние”, каза шефът на Шалке Клеменс Тьонис, цитиран от Билд

„Договорът на Магат изобщо не е под въпрос. Аз говоря за нивото на отбора. Не ме е страх, че ще изпаднем. Но от Магат имам много по-големи очаквания от едно оставане в групата”, мрачен е Тьонис.

В същото време треньорът задраска почивните дни на играчите. Те ще имат отпуска само пет дни около Коледа. И от 26 декември започват зимната подготовка.

„Първо поисках от всички, после и от отделни играчи да вземат отношение по ситуацията ни. Дори някои да разбират само японски йероглифи, то таблицата с класирането е ясна за всеки. Когато си застрашен от изпадане трябва да работиш още повече”, коментира Магат.