Поредното издание на заключителния супер турнир на мъжката тенис асоциация ще завърши по възможно най-добрия начин – с директен сблъсък за титлата между двамата колоси на аристократичната игра – Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Мнозина специалисти предричаха подобна развръзка в Лондон, а болшинството приятели на тениса тайничко се надяваха това да стане факт и ето че след шестмесечна пауза (след полуфинала в Мадрид) Рафа Надал отново се изправя срещу Роджър Федерер.

За първи път от 24 години насам първият и вторият в световната ранглиста достигат и до заключителния двубой за титлата от престижната надпревара, като за последно това сториха Иван Лендъл и Борис Бекер през далечната вече 1986г.

За първи път от 17 години насам двамата претенденти за короната достигат до тази фаза от надпреварата без да загубят нито една среща по пътя си до тук, като преди тях с подобно постижение можеха да се похвалят Пийт Сампрас и Михаел Щих (1993г.).

За титаничното съперничество между Надал и Федерер се изписало и изговорило почти всичко, но каквито и анализи да се правят, каквито и прогнози да дават специалистите почти всички техни сблъсъци протичат и преминават през невероятни обрати и са носител на супер качествен тенис.

Така че привилегированите зрители в “О2 Арина” днес ще имат уникалната възможност да се насладят на живо на поредния тенис-шедьофър, а за всички останали остава възможността да проследят срещата от малкия екран. 

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час

централен корт

 

 

 

финал на двойки

 

 

17.30 ч.

Бхупати/Мирни

 

Нестор/Зимунич

 

 

 

финал на сингъл

 

 

не преди

Рафаел Надал

19.30 ч.

Роджър Федерер