Така желаният финал на супер турнира между осемте най-добри тенисисти в Лондон между Роджър Федерер и Рафаел Надал вече е факт, след като преди минути швейцарецът наигра категорично Новак Джокович с 6/1, 6/4.

Така в утрешния финален сблъсък на централния корт в уникалната “О2 Арина” един срещу друг ще застанат двамата законодатели на модерния тенис, като това ще е 22 официален двубой помежду им, а балансът до момента е 14:7 в полза на “Ел Торо”.

Иначе за разлика от мача между Надал и Мъри, този между Федерер и Джокович не предложи почти никаква интрига, като през по-голямата част от срещата швейцарецът напълно контролираше събитията на корта и съвсем заслужено стигна до крайния успех след само 80 минути игра.

В първата част след два безответни пробива Федерер с лекота стигна до обезкуражителното 6/1, но в началото на втория сет Ноле показа признаци на борба и дори успя да поведе с 3/0.

Последва обаче моментален отговор на световния номер 2 и пробивът бе върнат мигновено, като оттук до края на срещата сърбинът бе просто един спаринг-партньор, който не веднъж изпадаше в ситуации, в които единственото, което можеше да направи бе да вдигне безпомощно ръце.

Ето и статистиката от срещата:

Федерер

 

Джокович

62

1-ви сервис %

61

4

Асове

2

1

Двойни грешки

3

18

Непредизвикани грешки

17

31

Уинъри

14

 4/11

Възможности за пробив

 1/1

66/112

Общо спечелени точки

46/112