В мача между двете Борусии Дортмунд би Гладбах с 4:1. Това бе сблъсък между първия и последния в класирането, най-силното нападение (31 гола) с най-слабата защита в първенството (36 гола). Затова накрая  и резултата бе логичен.

Емоционалната седмица за домакините и техния треньор, който подписа нов дългосрочен договор, завърши с успех. Гладбах пък се чудеха как да преодоляват проблемите си в отбрана – без успех, както се видя.

Дортмунд доминираше през първото полувреме, но не стигаше до гол. За сметка на това един далечен удар на добре окопалите се отзад гости им донесе успех.

В 33-ата минута Марко  Ройс стрелна атрактивно топката от 22 метра неспасяемо за Вайденфелер – 0:1. Чак в добавеното време на първата част Суботич след корнер успя да изравни.

След почивката двата тима си размениха по едно положение преди в 52-ата минута Кагава да даде преднина на домакините – 2:1. След това те играха на сигурно, докато Гладбах изпаднаха в пълна безидейност.

В 78-ата минута двубоят бе решен – с пета Бариос изведе Гроскройц на ударна позиция и той покачи на 3:1. Почти веднага след това Раул Бобадия изскочи сам срещу вратаря на Дортмунд, но не успя да върне отбора си в мача.

Две минути преди края Бариос също се разписа, оформяйки крайното 4:1.

Борусия Дортмунд постигна 12 победа от 14 кръга, води убедително с 37 точки – седем повече от втория Майнц и 11 пред третия в класирането – Байер Леверкузен. Гладбах остават последни с едва десет точки.