Поредното издание на заключителния супер турнир между осемте най-добре представили се тенисисти за сезона е към своя край, като днес в английската столица ще се изиграят решителните полуфинални битки.

Очаквано или не, но до тази фаза от надпреварата достигнаха първите четирима в световната ранглиста, като по силата на тяхното класиране в предварителните групи се определиха следните полуфинални двойки: Рафаел Надал срещу Анди Мъри и Роджър Федерер срещу Новак Джокович.

Именно световният номер 1 и местният фаворит ще излязат първи на централния корт в ултрамодерната “О2 Арина”, като до момента Надал е спечелил 8 от досега изиграните 12 официални сблъсъка срещу британеца.

Мъри пък, освен на безрезервната подкрепа на публиката, може да разчита и на факта, че през настоящата 2010 година успя да спечели и двата мача с “Ел Торо” на твърда настилка – през януари на четвъртфиналите в Мелбърн и няколко месеца по-късно на полуфиналите в Торонто.

Във вечерната сесия един срещу друг ще застанат четирикратният победител в турнира Роджър Федерер и победителят от 2008-ма година Новак Джокович.

Федерер демонстрира изключително високо ниво на представяне, спечелвайки убедително и трите си мача в групата, докато Джокович имаше известни колебания, но успя да хване последния влак за заключителната четворка.

Балансът от досега изиграните срещи между двамата дава убедително предимство на Маестрото от Базел, спечелил 12 от общо 18-те мача срещу Джокович.

Ето и пълната програма за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час

централен корт

 

 

14.15 ч.

Нестор/Зимунич

 

Брайън/Брайън

 

 

не преди

Рафаел Надал

16.00 ч.

Анди Мъри

 

 

18.15 ч.

Фирстенберг/Матковски

 

Бхупати/Мирни

 

 

не преди

Роджър Федерер

22.00 ч.

Новак Джокович