Днес Байерн е на осмо място, на 14 точки от лидера в класирането в Бундеслигата. Но треньорът Луис ван Гаал е по-доволен от представянето, отколкото бе преди година по това време.

„Все още имаме всички шансове. Бих казал, че това което правим през този сезон, с оглед на постоянните проблеми с контузиите, е невероятно. Играем много по-добре отпреди година”, обяви той на пресконференция.

„Не се притеснявам изобщо за Байерн. Истина е обаче, че сега Борусия Дортмунд ни избяга много повече, отколкото Байер Леверкузен преди година”, призна треньорът.

Днес Байерн приема съседа си в класирането Айнтрахт. Двата тима са на 7-мо и 8-мо място с по 20 точки, отборът на Франкфурт има по-добра голова разлика.

„Все още имаме надежда за титлата, но ако Дортмунд продължават да печелят, а ние не, то надеждата ще отслабва. Срещу Айнтрахт трите точки са задължителни”, каза ван Гаал.

Той и отборът имат да си връщат на Айнтрахт за загубата през пролетния полусезон. Тогава три минути преди края баварците водеха с един гол, но след драматичен финал паднаха.

Айнтрахт е сравнително неудобен противник за Байерн – от 80 мача баварците имат 40 победи, а днешните гости 21. Квотата 2:1 е рядко срещана при шампионите.