Шампионът от 2008-ма година Новак Джокович стана последният полуфиналист в тазгодишното издание та супер турнира между осемте най-добри тенисисти, който се провежда в Лондон и е с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В мач от предварителна група А сърбинът се наложи категорично над Анди Родк с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3 и така в спора за място на финала ще се изправи срещу Роджър Федерер.

Сблъсъкът на централния корт на “О2 Арина” не оправда очакванията, като заслугата за това до голяма степен бе на американеца, който незнайно защо допусна голям брой непредизвикани грешки и улесни максимално своя противник.

В първата част Джокович, този път без абсолютно никакви проблеми с контактните си лещи, успя да стигне до два безответни пробива, а на свой сервис бе изключително стабилен и с лекота стигна до крайното 6/2.

Родик опита да увеличи агресивността си от основната линия в началото на втория сет, но вместо да притисне своя съперник получи ранен пробив и на практика подари победата на сърбина, а с това и “визата” за предпоследното стъпало на надпреварата.

Така в утрешните решителни полуфинални схватки един срещу друг ще застанат първите четирима в световната ранглиста (от понеделник Мъри измества Сьодерлинг), а мнозина от приятелите на тениса с надежда потриват ръце да се стигне до класически финал – Надал – Федерер.

Крайно класиране в групата:

 

име

п-з

сетове

геймове

1.

Рафаел Надал

 3-0

 6-1

42-30

2.

Новак Джокович

 2-1

 4-2

31-25

3.

Томаш Бердих

 1-2

 2-4

26-33

4.

Анди Родик

 0-3

 1-6

29-41