Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал постигна третата си поредна победа на супер турнира между осемте най-добри тенисисти в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В последния си мач от предварителната група испанецът се наложи с 2:0 сета над Томаш Бердих, в отделните части 7/6, 6/1 и така за място на финалите ще спори с местния любимец Анди Мъри.

Началото на днешния двубой в “О2 Арина” бе изключително равностойно, като въпреки сериозните си проблеми с първия начален удар (едва 41% успеваемост) Бердих не загуби подаването си и успя да докара нещата до тайбрек.

Там въпреки излишните нерви, които Надал малко преди това бе изразходвал за оспорването на една топка, до изненада не се стигна и след 7:3 испанецът излезе напред в резултата.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа третия гейм на втория сет, в който Надал стигна до пробив (за 2/1), а до края на срещата не позволи на своя опонент да увеличи актива си и така след категоричното 6/1 стигна до успеха и съответно до място на полуфиналите.

В последния мач от предварителната фаза по-късно тази вечер Анди Родик и Новак Джокович ще определят съперника на Роджър Федерер.

Ето и статистиката от двубоя:

Надал

 

Бердих

70

1-ве сервис %

46

4

Асове

3

1

Двойни грешки

6

13

Непредизвикани грешки

32

27

Уинъри

18

 2/7

Възможности за пробив

 0/2

80/141

Общо спечелени точки

61/141