Шестият ден от програмата на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон ще определи последните двама състезатели, които ще попълнят полуфиналните двойки.

След като вчера въпросителните в група В отпаднаха, днес ще се изиграят и заключителните двубои от предварителна група А, където по силата на жребия попаднаха Надал, Джокович, Бердих и Родик.

Първи на централния корт в “О2 Арина” ще излязат световният номер 1 Рафаел Надал и чехът Томаш Бердих в повторение на финала от Откритото първенство на Великобритания това лято, когато “Ел Торо” си върна кралската корона, побеждавайки с 6/3, 7/5, 6/4.

Общата статистика от досега изиграните двубои между двамата също дава предимство на испанеца, който е спечелил 8 от 11-те им мача, като от 2007-ма година насам няма загуба срещу този противник (7-0).

За вечерната сесия организаторите са предвидили двубоя между Анди Родик и шампиона от 2008-ма година Новак Джокович, като тук голямата въпросителна е свързана с проблемните контактни лещи на сърбина и това дали отново няма да станем свидетели на някой странен инцидент.

Иначе до момента американецът има предимство в преките сблъсъци с Ноле, като от 7 мача Родик е с 5 победи.

Ето и пълната програма за днес:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

час централен корт
   
14.15 ч. Нестор/Зимунич
  Кубот/Марах
   
не преди Рафаел Надал
16.00 ч. Томаш Бердих
   
18.15 ч. Бхупати/Мирни
  Мууди/Норман
   
не преди Новак Джокович
22.00 ч. Анди Родик