След двумесечно отсъствие от терена поради травма, капитанът на Байерн Марк ван Бомел вече тренира с отбора. Той ще бъде в групата за мача с Айнтрахт тази събота.

Едва ли обаче ще започне титуляр. Ван Гаал иска да го въвежда постепенно в игрови процес. А и формата му едва ли е чак толкова добра.

Със завръщането на ван Бомел лазаретът в Байерн, който бе препълнен по средата на сезона, започна да се изпразва. Клозе, Робен и Бадщубер тренират още индивидуално.

В същото време бившият вратар на клуба Оливер Кан обяви, че треньорът ван Гаал вечно стои на границата на нещата.

„Той все се движи по опасен ръб, а това е трудно. Освен това да не забравя, че в Байерн винаги е имало големи треньори, които са носели титли. Той не е единствен”, остро се изказа Кан пред мюнхенския вестник tz.

„Доста от чудадостите му бяха приети, защото имаше успех. Сега обаче нещата не вървят оптимално и този му начин на поведение не се толерира. Кулминацията беше избухването на президента Хьонес – той не го направи от емоция”.

Според Кан големият проблем в Байерн е оттеглянето на Хьонес, откакто стана президент, от всекидневните дела на отбора. След фигури от такъв мащаб, настъпва вакуум, смята той.

С това Кан разкритикува индиректно работата на спортният директор Кристиян Нерлингер, за чийто пост и той бе кандидат и явно още не таи надежди.