С разгром над Лион Шалке се класира за осминафиналите напролет в Шампионската лига. Големият евроуспех се компенсира с мизерното представяне в първенството, където отборът тъне на 15-та позиция.

Треньорът Феликс Магат се изправи чрез списание Шпортбилд през въпросите на феновете на отбора. Те го боготворяха до лятото, сега някои го освиркват.

„Няма да се откажа. Никога не съм мислил за оттегляни или тем подобни глупости. Промяната на нещата в отбора още продължава и на места наистина имаме трудности”, каза Магат.

„За разлика от Шампионската лига, в първенството отборите се окопават срещу нас. А ние все още не сме подготвени да се справяме с такава игра. Много отбори имат проблем със съвместяването на двата фронта – когато като отбор още не си съвсем изграден и се раздадеш в Шампионската лига, после в първенството е много трудно”, обясни причините за слабия вътрешен сезон Магат.

„За бъдещето на клуба никой не трябва да се притеснява. Сега се чуват много непремислени неща. В сравнение с миналата година нещата се подобриха много. Ще видим дали до 2013 година ще станем шампиони – това е нашата цел”.

За яд на феновете на Шалке, големият им враг Борусия Дортмунд върви по шампионската пътека. Магат също няма какво да отрича.

„Бе Фау Бе е фаворит за титлата. Трябва да признаем, че врагът ни сега играе най-добрия футбол. Всички са заедно и вървят в една посока. Това е образцово”,  завърши Магат.