Вече не останаха въпроси, по които Луис ван Гаал да няма различно мнение от това на шефовете си в Байерн. Поредният случай касае вратарския въпрос.

След края на сезона Ханс-Йорг Бут, който сега е титуляр, може и да прекрати кариерата си в клуба. Президентът Ули Хьонес и шефът на управата Карл-Хайнц Румениге си имат фаворит за приемник.

Това е националният вратар Мануел Нойер. Байерн искаха да го вземат още през лятото, но първо треньорът му в Шалке Феликс Магат не го пусна, и второ на клуба предстоеше участие в Шампионската лига.

Този сезон обаче Шалке едва ли ще стигне до местата, пращащи в желания турнир. И съответно нищо няма да задържа скъпоплатения Нойер в Гелзенкирхен. Път към Мюнхен?

Не, ако зависи от треньора на баварците ван Гаал. Той иска да залага на 22-годишния вратар Томас Крафт. Той дебютира срещу Рома в Шампионската лига и въпреки загубата пази отлично.

„Договорите на Бут и Крафт изтичат в края на сезона. И както при всички изтичащи договори, през пролетта ще вземем решение”, каза спортният директор Кристиян Нерлингер.