Голямата надежда на домакините Анди Мъри съхрани шансовете си за триумф на супер турнира между осемте най-добри тенисисти, който се провежда в Лондон и е с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В последен мач от предварителна група В младият шотландец се наложи категорично над испанеца Давид Ферер с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/2 и така зае второто място, даващо право за класиране на полуфиналите, непосредствено зад лидера Роджър Федерер.

Двубоят на централния корт в “О2 Арина” започна малко стряскащо за феновете на британския тенис, след като Ферер успя да стигне до ранен пробив и да поведе с 2/0.

Отговорът на Мъри обаче не закъсня и последва впечатляваща серия от седем последователно спечелени гейма, с която местният любимец не само спечели първия сет, но и излезе напред в резултата в началото на втората част.

Ферер опита да спре устрема на своя опонент и върна ранния пробив, но при 2/2 Мъри отново повиши оборотите, спечели следващите четири гейма и така сложи точка на спора след малко повече от час игра.

Така в спора за влизане във финала Анди Мъри ще очаква победителя от група А, като най-вероятно това ще е световният номер 1 Рафаел Надал.

Крайно класиране в група В:

 

име

п-з

сетове

геймове

1.

Роджър Федерер

 3-0

 6-0 

37-20

2.

Анди Мъри

 2-1

 4-2

30-22

3.

Робин Сьодерлинг

 1-2

 2-4

29-35

4.

Давид Ферер

 0-3

 0-6

19-38