Петият състезателен ден от супер турнира между осемте най-добри тенисисти в Лондон ще предложи последните решителни битки в предварителна група В, където по силата на жребия попаднаха Федерер, Сьодерлинг, Мъри и Ферер.

След изиграването на мачовете от първите два кръга Маестрото от Базел е убедителен водач и сигурен полуфиналист, но за второто място днес ще се води люта битка.

Първи на централния корт в модерната “О2 Арина” ще излязат Роджър Федерер и Робин Сьодерлинг, като балансът от досега изиграните официални мачове между двамата е 14-1 в полза на швейцареца.

Единственият успех за “Гладиатора от Тибро” бе постигнат по-рано през сезона на четвъртфиналите на Ролан Гарос, но ако иска да продължи напред шведът ще трябва да търси задължителна победа.

За вечерната сесия е предвиден сблъсъкът между местния любимец Анди Мъри и аутсайдера до момента Давид Ферер, като трябва да отбележим, че британецът започна отлично кампанията си пред родна публика, но бе истинско разочарования в двубоя си с Федерер.

Може би малко странно за мнозина, но в преките мачове между двамата Ферер води с 3-1, което още повече заплита интригата около тази среща.

Ето и цялата програма за деня: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

час

централен корт

 

 

14.15 ч.

Брайън/Брайън

 

Длухи/Паеш

 

 

16.00 ч.

Роджър Федерер

 

Робин Сьодерлинг

 

 

18.15 ч.

Фирстенберг/Матковски

 

Мелцер/Пецшнер

 

 

22.00 ч.

Анди Мъри

 

Давид Ферер