Днешната състезателна програма на супер турнира между осемте най-добри тенисисти, който се провежда в Лондон и е с общ награден фонд 2 227 500 евро, ще внесе известна яснота около битката за първите две места в предварителна група А.

Отриващият двубой на централния корт в “О2 Арина” ще противопостави един на друг финалистите от миналогодишното и тазгодишното издание на Уимбълдън – Анди Родик и Томаш Бердих.

И двамата загубиха първите си мачове преди два дни в английската столица, така че този следобед ще е решителен за амбициите им да продължат напред към финалната четворка.

Статистиката дава категорично предимство на американеца, който от досега изиграните 8 официални мача срещу чеха има 6 победи, включително от последните им четири двубоя.

Напълно разбираемо организаторите са предвидили във вечерната сесия супер сблъсъка между световния номер 1 Рафаел Надал и победителя от 2008-ма година Новак Джокович.

До момента двамата изявени фаворити са се срещали 22 пъти в мачове от календара на АТР, а “Ел Торо” води с 15-7, като за последно се изправиха един срещу друг на финала на Флашинг Медоус, където испанецът стигна до успеха с 6/4, 5/7, 6/4, 6/2.

Ето и пълната програма за деня:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

час централен корт
   
14.15 ч. Кубот/Марах
  Мууди/Норман
   
не преди  Анди Родик
16.00 ч. Томаш Бердих
   
18.15 ч. Нестор/Зимунич
  Бхупати/Мирни
   
не преди  Рафа Надал
22.00 ч. Новак Джокович