Голям шанс се отваря пред Шалке. Ако германците победят Лион тази вечер на своя стадион, те ще станат лидери в групата си кръг преди края.

„Това е голямо препятствие за нас. Лион все пак игра полуфинал миналата година. Ние обаче не се страхуваме и искаме да ги победим”, каза треньорът Феликс Магат на пресконференцията преди мача.

Засега Лион има 9 точки, с две по-малко е Шалке. Зад тях обаче с шест точки дебне Бенфика, които имат мач с израелския Апоел и при победа ще се намесят в борбата са първите две места.

„Защитата ни се стабилизира, а в началото на сезона тя ни беше основен проблем. Мратарят Нойер и защитниците вече си партнират добре, бековете се подобриха. А какво можем напред напоследък се видя добре”, оптимист е Магат.

Шалке се измъкна от дъното на Бундеслигата след като взе седем точки от последните си три мача. Раул и Хунтелаар вкарват вече доста голове.

„Лион са силни в атака – три гола в Тел Авив, три гола в Лисабон. Все пак обаче може и да са си изстреляли всичкия барут там”, завърши треньорът на Шалке.