Шампионът от Мастърса в Париж Робин Сьодерлинг записа първата си победа в тазгодишното издание на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В среща от втория кръг на предварителна група В шведът измъкна изключително ценен успех срещу Давид Ферер, побеждавайки го със 7/5, 7/5 след час и 42 минути игра.

Двубоят на централния корт в “О2 Арена” премина в по-голямата си част под диктовката на “Гладиатора от Тибро”, който с два късни пробива в двете части стигна до така желаната от него победа.

Така в последния си мач от групата, срещу осигурилия си вече място на полуфиналите Роджър Федерер, шведът ще гони задължителен успех, но с оглед на формата, която демонстрира Маестрото и изключително негативната статистика от преките им двубои, задачата пред представителя на “Тре конур” няма да е никак лесна.

От своя страна пък Давид Ферер, загубил вече почти всички шансове да продължи напред, ще трябва да даде всичко от себе си в сблъсъка си с Анди Мъри, ако иска да избегне конфузната ситуация да си тръгне от мъгливия Албион след три безславни загуби.

Класиране в група Б след изиграването на вторите двубои:

 

име

 п-з

сетове

геймове

1.

Роджър Федерер

 2-0

 4-0

 24-11

2.

Анди Мъри

 1-1

 2-2

 18-18

3.

Робин Сьодерлинг

 1-1

 2-2

 20-22

4.

Давид Ферер

 0-2

 0-4

 15-26