Третият състезателен ден от заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон предвижда да се изиграят вторите мачове от предварителна група В.

Безспорно в центъра на прожекторите днес в уникалната “О2 Арина” ще е супер сблъсъкът между четирикратния шампион в надпреварата Роджър Федерер и местния фаворит Анди Мъри.

И двамата записаха убедителни победи на старта на тазгодишната си кампания в английската столица, като днешният им двубой не само ще определи първия полуфиналист в турнира, но и победителя в групата.

Британецът има известно предимство в директните мачове срещу Маестрото от Базел, като е спечелил 8 от 13 официални сблъсъка помежду им, включително последните два (на финалите в Шанхай и Торонто), но пък Федерер е спечелил единствената им среща на финалния Мастърс до момента – миналата година отново в Лондон.

Двубоят от вечерната сесия ще противопостави Робин Сьодерлинг на Давид Ферер, като тук, който загуби срещата на практика губи и шансовете си за продължаване напред.

Статистиката е на страната на шведа, спечелил 8 победи от досегашните 12 мача срещу нисичкия испанец, но пък последната им среща преди няколко седмици на турнира във Валенсия завърши с успех именно за Ферер.

Ето и пълната програма за днес: (приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

час централен корт
   
14.15 ч. Длухи/Паеш
  Мелцер/Пецшнер
   
16.00 ч. Анди Мъри
  Роджър Федерер
   
18.15 ч. Брайън/Брайън
  Фирстенберг/Матковски
   
22.00 ч. Робин Сьодерлинг
  Давид Ферер