Довечера Байерн гостува на Рома в Шампионската лига. Франк Рибери обаче няма да е титуляр, тъй като още не е готов според треньора Луис ван Гаал.

Французинът пак подхвана песента от миналата година, когато само се оплакваше от треньора. Преди дни ван Гаал го скастри, че не си дал зор в контрола и това отприщи словопотока на тънкообидния халф.

„Много бях разочарован да науча думите му от пресата. По-добре да ми беше казал направо в лицето каквото има”, сподели Рибери в интервю за телевизия Sky, което ще бъде излъчено довечера преди мача.

„Като ме руска да игра само по 25 или 30 минути никога няма да стигна старото си ниво. Аз трябва да играя 90 минути”, нареди той на ван Гаал.

Срещу Рома обаче Рибери пак ще е резерва. Все пак той се завърна на терена след дългото отсъствие едва преди две седмици.

„Не мога да кажа, че мие приятно с него или че имам някакво специално отношение с треньора. Гледам си моята работа, той – неговата. Давам най-доброто от себе си, за да вляза във форма”.

„Когато обаче треньорът говори лошо за някой и го заобикаля, тогава е трудно. Имам нужда от помощта и доверието му. От друга страна чувствам, че ме харесва. Бих искал да имам повече контакт с него”, завърши с надежда Рибери.