Световният номер 3 Новак Джокович стартира по убедителен начин участието си в супер престижния турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В първа среща от предварителна група А Ноле не остави никакви шансове на финалиста от Откритото първенство но Великобритания Томаш Бердих, побеждавайки го с категоричното 6/3, 6/3 след само 88 минути игра.

По този начин сърбинът си върна за загубения полуфинал именно на Уимбълдън по-рано през сезона и даде сериозна заявка за място във финалната четворка в английската столица.

Двубоят в “О2 Арина” обаче изобщо не оправда първоначалните очаквания, като продукцията, която представиха двамата тенисисти не отговаряше на необходимото ниво, а заслугата за това бе почти изцяло на чеха.

Бердих бе изключително нервен и допусна голям брой непредизвикани грешки, което допълнително улесни задачата на Ноле и той просто взе своето с минимални усилия, реализирайки три от седемте си възможности за пробив и не предоставяйки нито един шанс за брейк на своя опонент.

По-късно тази вечер (около 22.00 ч.) е вторият двубой от групата, в който един срещу друг ще застанат Рафаел Надал и Анди Родик.

Статистиката от мача:

Джокович   Бердих

61

1-ви сервис %

50

5

Асове

7

1

Двойни грешки

3

 3/7

Възможности за пробив

 0/0

 63/110

Общо спечелени точки

 47/110