Програмата на втория ден от последния за сезона супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон предвижда да се изиграят първите двубои от предварителна група А, в която попаднаха Рафаел Надал, Новак Джокович, Томаш Бердих и Анди Родик.

Организаторите са предвидили за откриващ двубой сблъсъкът между Новак Джокович и Томаш Бердих, като това ще е своебразно повторение на полуфинала от тазгодишното издание на Уимбълдън и чудесна възможност сърбинът да вземе сладък реванш.

Трябва да отбележим, че след края на Откритото първенство на Великобритания Бердих отбеляза известен спад в представянето си, а и статистиката не е на негова страна, след като е загубил три от досегашните си четири сблъсъка срещу Джокович.

Далеч по-интригуващ се очертава мачът от вечерната сесия в уникалната “О2 Арина”, в който един срещу друг ще застанат световният номер 1 Рафаел Надал и американецът Анди Родик.

Въпреки че по традиция Надал не се представя блестящо в заключителния турнир за сезона до момента в мачовете си срещу Родик е с 5 победи и 3 загуби.

Американецът дълго време страдаше от контузия, но направи необходимото за поредна година да попадне между осемте най-добри и е амбициран до краен предел да покаже върховите си възможности.

Ето и цялата програма за деня:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час централен корт
   
14.15 ч. Бхурати/Мирни
  Кубот/Марах
   
не преди Новак Джокович
16.00 ч. Томаш Бердих
   
18.15 ч. Нестор/Зимунич
  Мууди/Норман
   
не преди Рафаел Надал
22.00 ч. Анди Родик