Супер фаворитът на домакините Анди Мъри започна по най-добрия начин кампанията си в тазгодишното издание на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисисти за сезона в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В първа среща от предварителна група В британецът срази с 2:0 сета намиращия се във великолепна спортна форма Робин Сьодерлинг, в отделните части 6/2, 6/4.

Още в третия гейм младият шотландец стигна до пробив в подаването на своя опонент и загатна за намеренията си, като до края на сета не остави никакви шансове на “Гладиатора от Тибро”, записвайки в своя актив първата част след убедителното 6/2.

Във втория сет Сьодерлинг повиши ефективността на играта си от основната линия, опита да притисне британеца с дълбоки удари, както от форхенд, така и от бекхенд, но това е руслото, което най-много допада на стила на Мъри и след феноменални отигравания в защита той буквално отказа напористия швед.

Пробив в култовия седми гейм се оказа достатъчен световният номер 5 да си осигури необходимото предимство и така след само 80 минути игра той стигна до крайния успех.

Така преди изиграването на втория двубой от групата между Роджър Федерер и Давид Ферер (започва около 22.00 ч.) Анди Мъри оглави класирането, като още една победа в оставащите му два мача почти сигурно ще му осигури място на полуфиналите.

Статистиката от двубоя:

Мъри

 

Сьодерлинг

54

1 сервис %

57

10

Асове

2

2

Двойни грешки

3

16

Непредизвикани грешки

26

27

Уинъри

14

 3/6

Възможности за пробив

 0/1