Супер турнирът между осемте най-добри тенисисти за годината започва днес, като програмата на първия състезателен ден предвижда да се изиграят двубоите от предварителната група В.

По силата на жребия в нея попаднаха Роджър Федерер, Робин Сьодерлинг, Анди Мъри и Давид Ферер, като по регламент се играе всеки срещу всеки и първите двама продължават на полуфиналите.

Първи на централния корт в супер модерната “О2 Арина” ще излязат любимецът на домакините Анди Мъри и намиращият се във великолепна спортна форма Робин Сьодерлинг.

До момента двамата са се срещали общо четири пъти в официални двубои от календара на АТР, а балансът до е 2:2, но в последните два мача победата е била за “Гладиатора от Тибро”.

Във втория сблъсък от днешната програма един срещу друг ще се изправят супер фаворитът Роджър Федерер и хваналия “последния влак” за Лондон Давид Ферер.

Тук статистиката категорично е в полза на Маестрото от Базел, който от досега изиграните 10 мача срещу испанеца няма загуба, а Ферер е спечелил само три сета, последният от които на Мастърса в Mадрид по-рано през този сезон.

Ето и пълната програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час централен корт
   
14.15 ч. Брайън/Брайън
  Мелцер/Пецшнер
   
не преди Робин Сьодерлинг
16.00 ч. Анди Мъри
   
18.15 ч. Длухи/Паеш
  Фирстенберг/Матковски
   
не преди Роджър Федерер
22.00 ч. Давид Ферер