Роджър Федерер е сочен от водещите букмейкърски къщи за основен фаворит за спечелването на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон, който стартира тази неделя.

Швейцарецът е четирикратен победител в елитната надпревара, като нов успех би му осигурил изравняването на най-доброто постижение до момента на легендите в аристократичния спорт Пийс Сампрас и Иван Лендъл, които имат по 5 трофея.

Въпреки че настоящият сезон не е от най-добрите в кариерата на феноменалния представител на “кръстоносците” изявите му през последните месеци подсказват, че Федерер се намира в необходимата форма, която да му гарантира място поне в директния сблъсък за титлата.

Веднага след него в списъка на претендентите заложните къщи поставят световния номер едно Рафаел Надал, който се отдаде на заслужена почивка след великолепното си представяне и триумфа на Флашинг Медоус, но пък трябва да се отбележи и фактът, че турнирът между осемте най-добри не е най-успешната арена за изяви на темпераментния испанец.

Новак Джокович е под номер 3 според прогнозните коефиценти, но сърбинът винаги може да понесе изненада, стига да е в подходящото настроение, докато шансовете за успех на местния любимец Анди Мъри са изкусителни може би само за британските оптимисти.

Родик, Бердих и Ферер са абсолютни аутсайдери според предварителните прогнози, но нека не забравяме, че и преди Уимбълдън никой не предполагаше, че именно чехът ще се осмели да оспорва короната на световния номер 1 в последния мач на “Ол Инглънд клъб”.

  име осреднен коеф.
1. Роджър Федерер           3.12
2. Рафаел Надал           3.53
3. Новак Джокович           5.12
4. Анди Мъри           6.08
5. Робин Сьодерлинг           9.3
6. Анди Родик           24.3
7. Томаш Бердих           29.0
8. Давид Ферер           45.0