Шестият ден от последния за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Париж – с общ награден фонд 2 227 500 евро, предвижда да се изиграят четвъртфиналните сблъсъци.

Интригата около последните квоти за Лондон вече отпадна, но това ни най-малко не обезценява интереса към днешните мачове, като първият от тях ще е между Анди Родик и Робин Сьодерлинг.

След успеха си вчера над Ернест Гулбис американецът за поредна година си осигури участието в Лондон, което със сигурност ще го освободи от огромното напрежение и ще му позволи най-накрая да покаже малко по-агресивен тенис, който е така характерен за стила му.

“Гладиатора от Тибро” пък има за какво да си връща на бившия номер 1, тъй като загуби и двата мача през тази година срещу Родик, като интересен факт е, че и двата бяха в турнири от сериите “Мастърс” – в Индиън Уелс и Синсинати.

Вторият двубой от програмата е между Николай Давиденко и Микаел Лодра, като голямата въпросителна тук е дали французинът ще успее да повтори подвига си от вчера, когато взе скалпа не на кого да е, а на миналогодишния шампион Новак Джокович.

Във вечерната сесия зрителите в зала “Берси” отново ще се насладят на изявите на поставения под номер 1 в основната схема Роджър Федерер, който в опита си за пръв път да прескочи нивото на четвъртфиналите в Париж ще трябва да преодолее Юрген Мелцер.

Шоуто на централния корт ще закрият Анди Мъри и любимецът на домакините Гаел Монфис, като балансът от досегашните сблъсъци между двамата  е 3:1 в полза на британеца.

Ето и пълната програма за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт
   
15.00 ч. Анди Родик
  Робин Сьодерлинг
   
следва Николай Давиденко
  Микаел Лодра
   
не преди Роджър Федерер
20.30 ч. Юрген Мелцер
   
следва Анди Мъри
  Гаел Монфис