Поставеният под номер 1 в основната схема Роджър Федерер е на път да изравни постижението на Рафел Надал по брой спечелени титли от Мастърс турнири, след като преди малко се класира за четвъртфиналите на престижната надпревара в Париж с общ награден фонд 2 227 500 евро.

След убедителната си победа над Ришар Гаске на старта на кампанията си, днес Маестрото от Базел преодоля с лекота и Радек Щепанек (Чех) с 6/4, 6/3, като двубоят продължи само час и 19 минути.

Двубоят започна равностойно, като в началото дори чехът пръв стигна до възможност за пробив, но Федерер с вещина се измъкна от критична ситуация, за да се стигне до десетия гейм, когато швейцарецът нанесе своя удар и след брейк записа първия сет в своя актив.

Интригата в срещата изчезна напълно още в първите минути на втората част, когато световният номер 2 набързо поведе с 3/0 и до края на мача просто не позволи на своя опонент да заличи аванса му.

Така пред Федерер се отваря чудесният шанс за пръв път в своята кариера да атакува отличието от френската столица, като следващ негов съперник ще бъде левичарят от Австрия Юрген Мелцер.

Всички резултати от днес:

III кръг:
Микаел Лодра 7 6
Новак Джокович 6 2
Анди Родик 6 7
Ернест Гулбис 3 6
Гаел Монфис 6 7 7
Фернандо Вердаско 7 6 5
Юрген Мелцер 7 2 6
Давид Ферер 6 6 3
Николай Давиденко 4 7 6
Томаш Бердих 6 6 0
Робин Сьодерлинг 7 6
Станислас Вавринка 6 3