Поставеният под номер 1 в основната схема Роджър Федерер започна по най-добрия начин участието и в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата швейцарецът в тренировъчно темпо успя да отстрани представителя на домакините Ришар Гаске с 6/4, 6/4 само след 68 минути игра.

По един пробив в двете части бяха напълно достатъчни Маестрото от Базел да стигне до крайния успех, като от своя страна демонстрира изключително стабилна игра в собствените си сервис геймове и за целия двубой не предостави нито една възможност на французина да застраши подаването му.

Още по убедителен в своето представяне бе “Гладиатора от Тибро” – Робин Сьодерлинг, който в последния мач за деня буквално се подигра с Жил Симон и след малко повече от час стигна до убедителното 6/4, 6/0.

За влизане на четвъртфиналите шведът ще спори със Станислас Вавринка, който вчера изненада неприятно поставения под номер 15 в основната схема Иван Любичич – 6/4, 6/4.

Всички резултати от днес:

II кръг:
Роджър Федерер 6 6
Ришар Гаске 4 4
Робин Сьодерлинг 6 6
Жил Симон 4 0
Микаел Лодра 6 6
Джон Иснър 3 4
Давид Ферер 3 6 7
Фабио Фонини 6 4 6
Николай Давиденко 6 6
Томас Белучи 3 0