Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров отпадна още на старта на международния тенис турнир от сериите “Чалънджър” в Аахен (Гер) с общ награден фонд 42 500 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, младият хасковлия бе надигран с 2:1 сета от миналогодишния носител на трофея Раджиив Рам (САЩ), в отделните части 3/6, 7/6, 7/6.

Мачът започна отлично за Гришо, който изцяло доминираше в началните минути, стигна до ранен пробив и напълно закономерно спечели първата част.

Във втория сет Рам значително подобри играта си, особено при собствен сервис, но въпреки това в единадесетия гейм българинът успя да стигне до пробив (за 6/5) и получи правото да сервира за място във втория кръг.

За съжаление точно в този момент Димитров загуби присъствие на духа, допусна двойна грешка и позволи на своя съперник, не само да се върне в мача, но и да измъкне драматично третия сет, а с това и крайната победа.

Така с поредната си загуба през последните няколко седмици Григор Димитров най-вероятно ще загуби още няколко позиции в световната ранглиста, което трябва да запали сигналната лампичка на хората от неговия щаб за спешни корекции, които отново да го върнат на пътя на победите.

Резултатите от днес:

 

I кръг:
Юлиан Райстер 7 6 6
Марко Джокович 5 7 2
Игор Съслинг 7 6
Андре Бегеман 6 3
Дъстин Браун 7 5 6
Васек Поспишил 6 7 4
Денис Гремелмайер 7 6
Бастиан Кнител 5 4
Симон Стадлер 6 6
Вили Петер 0 2