Борещият се за място сред най-добрите осем Михаил Южни приключи с участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж, след като днес в среща от втория кръг на надпреварата отстъпи пред латвиеца Ернест Гулбис с 4/6, 0/3.

В средата на втория сет руснакът прекъсна двубоя заради силни болки в гърба и на практика предсрочно излезе в принудителна ваканция, след като загуби всички шансове за място в заключителния турнир в Лондон в края на месеца.

В същото време поставеният под номер 6 в основната схема Фернандо Вердаско, който също не се отказал от намеренията си да се бори до последно за квота за “мъгливия Албион”, направи впечатляващ обрат в сблъсъка си срещу Арно Клеман за крайното 3/6, 6/3, 6/0.

В друг интригуващ двубой от днешната програма бразилецът Томас Белучи спечели битката с германеца Филип Колшрайбер и след 2 часа и 11 минути игра стигна до победното 7/6, 5/7, 6/3.

В момента играят Гаел Монфис и Бенямин Бекер, а последният мач от програмата за деня ще противопостави Томаш Бердих на Флоран Сера.

Резултатите до момента:

I кръг:
Давид Налбандиян 6 6
Марсел Гренолерс 3 1
Серхи Стаховски 6 6
Иля Марченко 2 2
Жил Симон 3 6 6
Андрей Голубьов 6 4 3
Хуан Монако 7 6
Сам Куери 6 2
II кръг:
Радек Щепанек 7 6
Николас Алмагро 6 4