Днес ще се изиграят срещите от програмата на третия състезателен ден на последния за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Трима от претендентите за място във финалната надпревара от календара на АТР в Лондон ще стартират участието си днес, като първи измежду тях ще е руснакът Михаил Южни, който ще има не леката задача да се противопостави на Ернест Гулбис.

Веднага след това зрителите на централния корт в зала “Берси” ще имат възможността да наблюдават изявите на Давид Налбандиян, имащ за съперник в първия кръг испанеца Марсел Гренолерс, а любимецът на женската половина от любителите на тениса Фернаддо Вердаско ще трябва да преодолее Арно Клеман, ако иска да съхрани живи надеждите си за място сред най-добрите осем в края на месеца.

Вечерната сесия във френската столица предвижда двубоите на двама от любимците на публиката – Гаел Монфис и Флоран Сера. Монфис ще се изправи в първия си двубой срещу Бенямин Бекер, а Сера ще премери сили с финалиста от Уимбълдън – Томаш Бердих.

На корт номер 1 сблъсъкът, който ще привлече най-голямо внимание е този между Радек Щепанек и Николас Алмагро, като единственият досегашен официален мач е спечелен от чеха – през 2005г. на Мастърса в Рим.

Програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт   корт № 1
12.00 ч. Михаил Южни 12.00 ч. Хуан Монако
  Ернест Гулбис   Сам Куери
следва Давид Налбандиян следва Серхи Стаховски
  Марсел Гренолерс   Иля Марченко
следва Фернандо Вердаско следва Ф. Колшрайбер
  Арно Клеман   Томас Белучи
следва Жил Симон следва Радек Щепанек
  Андрей Голубьов   Николас Алмагро
не преди Гаел Монфис
20.30 ч. Бенямин Бекер
следва Томаш Бердих
  Флоран Сера