Вторият ден от програмата на последния за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Париж  с общ награден фонд 2 227 500 евро - предвижда да се изиграят някои доста интригуващи сблъсъка от първия кръг на надпреварата.

Първи на централния корт ще излязат Ксавие Малис и Ярко Ниеминен, а веднага след това зрителите ще имат възможността да наблюдават двубоя между Арно Клеман и Фелисиано Лопес.

Безспорно с най-голям интерес днес се очаква срещата между двамата сънародници – Ришар Гаске и Никола Маю, като трябва да отбележим, че Гаске за пръв път се появява в зала “Берси” от 2007-ма година насам, когато успя да си пробие път до финалната четворка, а в досегашните два сблъсъка срещу Маю има две победи.

Последният мач от днешната сесия ще противопостави швейцареца Станислас Варника на Жослин Оана, като младият французин, който успешно премина ситото на квалификациите, не може да се похвали с нищо запомнящо се в турнирите от елитната серия.

Големите фаворити в надпреварата, между които Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри ще стартират кампаниите си директно от втория кръг.

Програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт
12.00 ч. Ксавие Малис
  Ярко Ниемиен
следва Арно Клеман
  Фелисиано Лопес
следва Потито Стараче
  Микаел Лодра
не преди Ришар Гаске
20.30 ч. Никола Маю
следва Станислас Вавринка
  Жослин Оана