Вердер се сгромоляса драматично за десет дни. Днес новия акорд в провала изсвири Щутгарт с двойна класическа партитура – 6:0. Двамата вратари спасиха по една дузпа.

Отпадане от Купата на Германия, домакинска загуба в Шампионската лига и почти сигурно отпадане, две поражения в Бундеслигата, след които Вердер е на 11-то място бележат черната серия.

На вратата на отбора се завърна Тим Вийзе, но още в 10-ата минута той бе пробит с удар от 14 метра на румънеца Марика. После Вердер натисна истински и стигна до дузпа – капитанът Торстен Фрингс обаче не можа да преодолее Улрайх, който спаси.

Малко по-късно Марика преодоля ненавистния на феновете на Вердер Силвестър, подаде към Какау и германският национал бе точен – 2:0 в 31-ата минута. В последната минута на полувремето той вкара още един гол.

В 60-ата минута Какау бе пред хеттрик. Той получи право да изпълни отсъдената за Щутгарт дузпа. Тим Вийзе обаче се изяви отлично и попречи на забележителното постижение на нападателя.

В следващите минути обаче Вердер катастрофира. Гентнер в 68-ата, Нидермайер в 73-ата минута след поредна отлична асистенция на Марика, и Бока малко преди края докараха нещата до 6:0 за Щутгарт, които с победата се измъкнаха от зоната на изпадащите.