С нова победа Борусия Дортмунд се откъсна напред в класирането на германската Бундеслига. Разгромното 4:0 срещу Хановер като гост направи серията без загуба на десет мача, а преднината пред втория - четири точки.

Треньорът на лидерите Юрген Клоп пусна същия състав, който през седмицата направи нулевото равенство в Париж с ПСЖ. Гостите веднага взеха инициативата, като японската им звезда Кагава си правеше каквото иска.

В11-ата минута точно той вкара първия гол. Изведен от Шахин, той направи поредица финтове и след като отбраната на Хановер не го блокира, откри резултата. Дортмунд продължи да бъде по-активния отбор и до почивката, но не успя да стигне до чисто положение.

След слабото си първо полувреме, Хановер опита да натисне през втората част когато се очакваше, че и гостите ще се уморят заради мача си в Лига Европа. В 54-ата минута обаче точно те имаха двоен шанс за гол, но Гьотце и Бариос бяха победени от вратаря Фромловиц.

Мачът продължи с напрежение и пред двете врати, при поделено надмощие. В 72-ата минута обаче изведен пред стража на Хановер Бариос не сбърка и реши мача.

Няколко минути по-късно страстите се нажежиха много. Тунезиецът Хагуи се разправи в наказателното поле с Куба без причина, получи червен картон, а Дортмунд – дузпа. Фромловиц обаче хвана удара на Шахин.

С това класическия резултат бе пропуснат, но само за три минути. В 81-ата минута Фромловиц, който наследи Роберт Енке на вратата на Хановер и направи днес супер мач, отби удар на Куба, но притичалия Левандовски довкара топката – 0:3.

Борусия Дортмунд обаче продължиха да нападат бясно, водени от ентусиазма на победата. В добавеното време усилията им бяха възнаградени – страхотен пас на Да Силва намери Блашиковски, който оформи крайното 0:4.

С победата Дортмунд има вече 28 точки, Майнц е втори с 24, а Байерн остава далеч назад с 16 точки.