От днес до 15 ноември френската столица ще е домакин на последния за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Както вече стана ясно лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал ще пропусне надпреварата, заради болки в коленете, но останалите състезатели от световния елит ще са на линия, за да задоволят претенциите на всички приятели на аристократичната игра.

Освен интригата за титлата, надпреварата в Париж ще даде отговор и на въпроса, кои са последните трима, които ще получат квоти за турнира между осемте най-добри в Лондон в края на месеца, като за сега с най-големи шансове за това са Бердих, Ферер и Родик.

Роджър Федерер е поставен под номер 1, а шампионът от миналата година Новак Джокович е водач в долната част на схемата. Именно Маестрото и Джокера ще излязат днес един срещу друг на финала в Базел, което със сигурност ще даде допълнителен повод за евентуален реванш следващата неделя в зала “Берси”.

Днешната програма предвижда да се изиграят два мача от първия кръг на централния корт, както и решителните схватки в пресявките, които ще определят последните шест тенисисти, които ще попълнят основната схема.

Програмата на по-интересните сблъсъци за дена:
(приблизителният начален час е в българско време)

  централен корт   корт №1
не преди Алберт Монтанес 12.00 ч. Бенямин Бекер
15.30 ч. Флоран Сера   Едуард Васелин
не преди Ернест Гулбис следва Ярко Ниеминен
17.30 ч. Х. Игнасио Чела   Марк Жикел
    следва Алберт Рамос
      Иля Марченко