Кейси Стонър спечели квалификациите за място преди последния старт за сезона в шампионата на Мото ГП – този за Голямата награда на Валенсия.

Пилотът на “Дукати” увенча великолепното си представяне до момента на трасето “Комунитат Валенсиана”, като бе единственият, който успя да слезе под 1.32 мин. за обиколка и напълно заслужено утре ще потегли от първа стартова позиция.

Въпреки огромното си желание да се докаже пред родна публика, осигурилият си вече шампионската титла Хорхе Лоренцо остана втори, на повече от три десети от времето на австралиеца, а последен от първа стартова редица утре ще потегли приятната изненада Марко Симончели.

7-кратният световен шампион Валентино Роси продължи да изпитва сериозни проблеми с настройките на своята машина и днес, но в последния възможен момент той и екипът му сякаш успяха да напипат необходимите характеристики на неговата “М1” и в крайна сметка “Доктора” се нареди четвърти.

Останалите двама, които попаднаха в челната шестица са Ники Хейдън и Бен Спийс, а фаворитът за второто място в генералното класиране Дани Педроса за момента е едва осми.

Утре от 15.00 часа българско време е самият старт за Голямата награда на Валенсия.

Квалификации за място за ГП на Валенсия:

  пилот отбор време
1. Кейси Стонър Дукати 1:31.799
2. Хорхе Лоренцо Фиат/Ямаха  + 0.331
3. М. Симончели Хонда/Гресини  + 0.445
4. Валентино Роси Фиат/Ямаха  + 0.531
5. Ники Хейдън Дукати  + 0.623
6. Бен Спийс  Ямаха Тех 3  + 0.767
7. Колин Едуардс Ямаха Тех 3  + 0.780
8. Дани Педроса Репсол/Хонда  + 0.804
9. А. Довициозо Репсол/Хонда  + 1.087
10. Марко Меландри Хонда/Гресини  + 1.118