Борусия Мьонхенгладбах са изправени пред стената, а днес идва наказателния взвод от Мюнхен. През седмицата Байерн разстреля с четири гола Клуж и се надява да продължи подема.

Гладбах, напротив, се срина на последно място след осем мача без победа и отчайващо слаба защита. Тимът е в криза, от която треньорът се надява да се излезе с традиционните германски добродетели.

„Очаквам от моя отбор сърце, страст, организация и дисциплина. Не трябва да се подлъгваме по Байерн, те владеят топката по невероятен начин и чакат противника да сбърка в атака, за да ударят бързо”, казва треньорът на Борусия Михаел Фронтцек.

Макар да получи вот на доверие от ръководството, той е под тотален натиск за точки. Дали още срещу Байерн ще може да се вземе нещо е под въпрос.

Фронтцек получи подкрепа и от противника. Спортният директор на Байерн Кристиян Нерлингер подкрепи решението на колегата си от Борусия Макс Еберл да остави треньора да работи.

„Правилно е да не се прибързва и да се държи на Фронтцек. Щом усещат, че още има смисъл, трябва да продължат. Стискам палци на Борусия, но, разбира се, след мача с нас”, каза Нерлингер.

Както и в Байерн, в състава на Борусия ще липсват ключови фигури – наказаните Аранго и Маркс, както и контузените Данте и Матмур.