С два гола на Раул Шалке победи с 3:0 гостуващия Санкт Паули. Това бе първи успех на отбора от шест мача насам в първенството.

Намиращият се под силен натиск тим на Феликс Магат откри още в 14-ата минута, когато след центриране Хунтелаар пропусна да засече топката, но дебнещият Раул го направи в правилната посока – 1:0.

Последваха отегчителни минути, в които гостите от Хамбург стояха малко по-добре на терена. На два пъти те можеха да изравнят, но Наки и Даубе пропуснаха добрите положения.

През втората част Шалке заигра силно и не даде никакви шансове на Санкт Паули да се надява на нещо. В 53-ата минута Хунтелаар направи 2:0 когато след корнер с глава прати топката във вратата – негов шести гол за сезона.

Впоследствие той можеше на два пъти да отбележи втория си гол, но изпорти положенията. Раул обаче бе по-точен и след поредица рикошети в 81-ата минута направи резултата класически.

"Радвам се, че Раул вкарва и в Бундеслигата, тове бе вид отпушване за него. Като цяло първата домакинска победа ни дава възможност да си отдъхнем. След като поведохме стана критично, но се справихме", доволен е треньорът Феликс Магат.

Преди останалите мачове от кръга Шалке успя с трите си нови точки да се прехвърли над чертата на изпадащите.