Днес Шалке приема Санкт Паули в опит да вземе втора победа в първенството. Темата за нападателя на тима Раул бе основна в отбора през седмицата.

Първо треньорът Магат оповести, че головете не са мерило за нападателя, после след нулевото равенство в Израел срещу Апоел в шампионската лига го разкритикува леко.

Сега обаче Раул отново получава пълна свобода на действие.

„Не исках да го критикувам. Но според мен той се задържаше прекалено много в средата на терена. Именно това ще обсъдя с него”, коментира Магат преди мача.

„Раул ще бъде титуляр срещу Санкт Паули. И отново ще може да се движи както иска. Давам му съвети и насоки, но не и указания."

"Все пак трябва да се прави разлика дали насреща е някой, дошъл от юношите до 15 години на Алемания Аахен или 15 години играл в Реал Мадрид”, образно се изказа Магат.

Очевидно пълната свобода, на която се радва Раул в Шалке дразни част от съотборниците му. Дори треньорът косвено призна за такова нещо.

„Разбира се, че има опасност, в отбора да се гледа на това като на някаква привилегия – все един или друг няма да прояви разбиране. Но аз щях да съм побъркан ако тръгна да променям един Раул”, завърши Магат.