Пилотът на “Фиат Ямаха” Хорхе Лоренцо е амбициран до краен предел да триумфира в неделния старт за Голямата награда на Валенсия – последен кръг от настоящия сезон в Мото ГП.

Младият испанец си осигури кралската корона още преди два кръга, но въпреки това изгаря от желание да стъпи на най-високо стъпало на почетната стълбичка пред родна публика.

“Никога не съм печелил във Валенсия”, сподели Лоренцо на специалната пресконференция, предшестваща състезателния уикенд. “Не ми е фикс идея, но със сигурност ще направим всичко по силите си да опитаме да триумфираме тази неделя.”

“Това е последното състезание за сезона и след толкова добри моменти през годината сме готови да направим финални усилия, за да сложим подобаващ завършек на шампионата.”

Въпреки че интрига около първото място няма, надпреварата във Валенсия се очертава да бъде изключително интересна, тъй като за второто място в генералното класиране се очертава люта битка.

Дани Педроса и Валентино Роси ще се борят за нея, като и двамата са триумфирали в предишни години на трасето и знаят много добре какво трябва да направят ако искат отново да са първи в неделя,

Генерално класиране кръг преди края на шампионата:

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 358
2. Дани Педроса Хонда 236
3. Валентино Роси Ямаха 217
4. Кейси Стонър Дукати 205
5. Андреа Довициозо Хонда 195
6. Бен Спийс Ямаха 163
7. Ники Хейдън Дукати 163
8. Марко Симончели Хонда 115
9. Ранди Де Пюне Хонда 110
10. Марко Меландри Хонда 100