Срещу Апоел Тел Авив Мануел Нойер имаше неочаквано много работа. Защитата на Шалке бе нестабилна дори срещу израелския слабак, накрая двата отбора не преминаха нулите.

Въпреки тежката ситуация в клуба, който се бори срещу изпадането, Нойер не иска да се говори за негов трансфер. А го искат Байерн и Манчестър Юнайтед.

„Аз съм капитан на Шалке, чувствам се отговорен и няма да избягам. Освен това съм виновен за нашата ситуация”, откровен е титулярния вратар на Германия пред вестник Билд.

„Факт е, че не сме се сработили като отбор, иначе щяхме да сме спечелили повече мачове и да не сме на дъното. Като капитан нося отговорност за това”.

„Трудно е да сформираш колектив при толкова много националности. Надъхваме се в съблекалнята, вече не правим кръга на терена преди първия съдийски сигнал. Трябваше да говоря на английски в него”, разказва Нойер.

„Погрешно е да се нарочва един за виновник за неуспехите. Всички сме за критика и трябва да се изправим срещу нея – все едно как се казваш и кой номер носиш на гърба”, търси колективна отговорност младият капитан на Шалке.

„Качеството на играчите говори, че няма да изпаднем. Но сега трябва да приемем, че се борим срещу това. А не по-нататък, когато може да е вече късно”, завърши Нойер.

В петък Шалке играе със Санкт Паули.