След като никъде не се намери работа на проваления в Байерн и в германския национален отбор треньор Юрген Клинсман, сега той ще бъде консултант на канадски слабак.

Чрез неговата фирма той ще направи оценка на всички нива на ФК Торонто, ще дава препоръки и съвети. За това как клуба да се докопа поне до плейофите на канадското първенство.

„За нас е чест да работим с футболна икона като Клинсман. Ще имаме достъп до богатия му опит и аналитичните експертизи”, каза Том Анселми, вицепрезидент на компанията Мейпъл Лийфс Спортс.

Тя е собственик на футболния клуб, но марката на фирмата е хокейния отбор Торонто Мейпъл Лийфс. След баскетбола и бейзбола, сега в Торонто са тръгнали да развиват и футбола.

Отборът е посредствен засега. В последното първенство завърши пети в група с осем участника. Това не бе достатъчно за попадане в плейофите.

Фирмата на Клинсман за футболни решения (Сокър Солушънс) ще направи анализ на структурата на клуба, на играчите и ще помогне в търсенето на подходящо спортно-техническо ръководство.