Вердер падна безславно вкъщи от холандския Твенте с 0:2. След победата на Тотнъм над Интер отборът почти загуби шансове да се класира напред в Шампионската лига.

Ключов момент бе изгонването на капитана на германците Торстен Фрингс. Той обаче обяви след мача, че въпреки загубата отборът вървял напред.

„Не можех да оставя противника да продължи сам срещу вратаря. Смятах, че и с десет души може да вкараме победен гол. Загубихме, но въпреки това направихме крачка напред, защото играхме добре”, каза той след мача.

Фрингс бе изгонен при нулево равенство в 75-ата минута. Малко след това при грешка в защитата холандците поведоха и накрая победиха.

„Като цяло правим много грешки. Разочарованието е голямо, тъй като играхме добре, отборът се раздаде”, коментира треньорът на Вердер Томас Шааф.

Вердер наистина надигра противника си, но греда на Писаро и два големи пропуска на Хуго Алмейда попречиха превъзходството да получи голово изражение.

Пропуските на Вердер са още по-непростими. На вратата на гостите цял мач изкара Николай Михайлов, който преди време изпускаше топката във вратата само някой от Вердер да я духне към него.