Великолепно представяне записаха днес сръбските тенисисти на международния тенис турнир на твърди кортове в Базел в общ награден фонд 1 225 000 евро.

Шампионът от миналата година Новак Джокович стартира защитата на титлата си с успех над многообещаващия талант Ернест Гулбис, като латвиецът взе само шест гейма за крайното 6/4, 6/2.

Успехът на Ноле можеше да е и още по-изразителен, ако в края на първата част той не допусна моментна загуба на концентрация и позволи на Гулбис да стигне до пробив, но все пак до обрат не се стигна и след 6/4 Джокович поведе в резултата.

Във втория сет първата ракета на западната ни съсдека загатна за огромния си потенциал, стигна до два безответни пробива, като нито за момент Гулбис не успя да притесни световния номер 3 и напълно резонно с оглед на демонстрираното на корта миналогодишният победител стигна до крайния успех след само 72 минути игра.

Повод за радост в лагера на “плавите” дадоха и Янко Типсаревич и Виктор Троицки, които също записаха безапелационни победи, съответно над Денис Истомин и Михаел Берер.

Всички резултати:

I кръг:
Янко Типсаревич 6 6
Денис Истомин 2 4
Виктор Троицки 6 6
Михаел Берер 3 0
Ришар Гаске 6 6
Йен-Сун Лу 3 1
Андрей Голубьов 7 6
Ксавие Малис 5 2
Марин Чилич 6 6
Марко Чиудинели 3 3